jump to navigation

Bravo Alpha Απρίλιος 4, 2007

Posted by PPKP in Οι άλλοι (γενικώς), Τηλεόραση.
trackback

Είχα την υπόνοια ότι κάποια στιγμή θα αναγκάζονταν να πέσουν τόσο χαμηλά στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, αλλά δεν περίμενα ότι αυτό θα γίνει τόσο σύντομα. Αν και έλειπα στο εξωτερικό οπότε δεν το είδα live αλλά στο «ΟΛΑ 7even», η θέα του Δ. Λιακόπουλου στο δελτίο ειδήσεων να σχολιάζει το βιβλίο της ιστορίας ΣΤ’ Δημοτικού μου προκάλεσε αίσθημα δυσφορίας, ανακάτεμα, κλπ.

Σημεία των καιρών…

Advertisements

Σχόλια»

1. Δημήτρης Ζησόπουλος - Απρίλιος 4, 2007

Ενώ η θέα του Στρατούλη σου προκαλεί ευφορία… Προτείνω να ελέγχεις τα επιχειρήματα εκατέρωθεν. Προσωπικά δεν μ αρέσει η αισθητική του Λιακό, ούτε οι υπερβολές του. Απεχθάνομαι όμως περισσότερο τα νεοταξίτικα παπαγαλάκια, τα αενάως παρελαύνοντα στα παραθύρια μου…

2. PPKP - Απρίλιος 4, 2007

Ακούς τον εαυτό σου; Ποιος μίλησε για το βιβλίο αυτό-καθεαυτό; Ποιος μίλησε για τη σχετική αντιπαράθεση; Με είδες να λέω κάτι για τον Παπαθεμελή;

Αναφέρομαι στο γεγονός ότι δόθηκε βήμα από τηλεόρασης σε έναν αποδεδειγμένα απατεώνα και καθ’ επάγγελμα ψεύτη (όπου το ψέμα και η απάτη έχει να κάνει με τη διαστρέβλωση της αλήθειας) να μιλήσει για βιβλίο ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία.

Κάνε κάτι για τη μύγα σου… Το ότι ο Λιακόπουλος εκφράζει θέσεις που σε ικανοποιούν δεν σημαίνει πως έχει δίκιο. Εκτός αν συντάσσεσαι με τις κοσμοσφαίρες και τον «σοφό γέροντα» που έχει καταδικαστεί για απάτες στην Κύπρο, οπότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα για εσένα και η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα.

3. Δημήτρης Ζησόπουλος - Απρίλιος 4, 2007

Παρανόησις… Οι καθ’ έξιν και επάγγελμα ψεύτες δεν είναι ένας και δύο απ’ τους παρελαύνοντες στα παραθύρια, πολλώ δε μάλλον αυτοί που φορούν τη σκούφια του ψευδοπροοδευτισμού. Ο Λιακό είναι ανοικτό βιβλίο, τον καταλαβαίνεις από την αρχή το τι κάνει και τι προωθεί σε αντίθεση με τους λύκους που φοράνε προβιά και που δουλεύουν υπογείως… Δεν συνηγορώ με την τακτική του να βγαίνει ο κάθε Λιακό η Βελλό στο γυαλί… πέρασαν όμως απ τα λεγόμενα ‘σοβαρά κανάλια’ τρισχειρότεροι γι αυτό και το πέρασα στο ντούκου…

4. Δημήτρης Ζησόπουλος - Απρίλιος 4, 2007

Και να μιλάς καλύτερα. Μύγες και μαλακίες για αντίλαλους δεν χωράνε σε κανένα διάλογο, πολύ περισσότερο με κάποιον που ούτε καλά γνωρίζεις, αλλά και υπογράφει κι αυτά που εκφράζει.

5. PPKP - Απρίλιος 4, 2007

Το γεγονός ότι ο Λιακόπουλος είναι ανοιχτό βιβλίο δεν τον αθωώνει. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι είναι ανοικτό βιβλίο και τον καλούν ενοχοποιεί ακόμα περισσότερο τα κανάλια.

Με κάποιο τρόπο κατάφερες να γυρίσεις τη συζήτηση από τα κανάλια (τα οποία ήταν και οι αποδέκτες της κριτικής μου) και την κατάντια τους, στον Λιακόπουλο και εκείνους που αποκαλείς ψευδοπροοδευτικούς.

Εδώ ακριβώς κολλάει το σχόλιό μου περί μύγας: Έγραψα για τους 300 ότι ήταν κακή ταινία, σχολίασες επί των ανθελληνικών σχολίων που ποτέ δεν έκανα. Έγραψα για την ξεφτίλα των καναλιών, σχολίασες επί της άποψης που ποτέ δεν εξέφρασα για το βιβλίο ιστορίας και τον Λιακόπουλο. Το γεγονός ότι υπογράφεις με το όνομά σου δεν καθαγιάζει τις απόψεις σου. Αντιστοίχως, η ανωνυμία που για τον οποιοδήποτε λόγο επιλέγω να διατηρήσω, δεν καταρρίπτει τις δικές μου. Μάθε να διαφωνείς με αυτά που διαβάζεις και όχι με αυτά που νομίζεις ότι διαβάζεις.

Όπως και να έχει δεν είχα σκοπό να σε προσβάλλω και είμαι υπέρ του διαλόγου, αρκεί να γίνεται εντός θέματος.

ΥΓ: Ποιους αντίλαλους;

6. Δημήτρης Ζησόπουλος - Απρίλιος 4, 2007

Ποιους αντίλαλους;–> «Ακούς τον εαυτό σου;»

Έχεις καταλάβει πως δεν κάνω λεκτική αντι-παρά-σταση με τα λεγόμενά σου; Δεν εκφράζω άποψη αλλά γνώμη με αφορμή τα γραφόμενά σου, όχι επ΄ αυτών αλλ’ επί της ουσίας του θέματος που επέλεξες. Ούτε αντιπαλεύω ούτε ερίζω παρά γνωμοδωτώ ως εκ των έσω γνωρίζων τα του χώρου. Τα: μου είπες – σου είπα είναι αδιάφορα και για μένα και για όλους επειδή ούτε καν στο επίπεδο της ‘εντύπωσης’ δεν είναι χρήσιμα. Το να εκθέσω τη θέση μου περί υπογραφής των γραφομένων δεν οδηγεί πουθενά καθώς δεν θέλω να πείσω κανένα για την ανελαστικότητα των αυτονόητων. Η επιλογή των θεμάτων σου είναι πράγματι πολύ στοχευμένη σε υπαρκτά προβλήματα απ’ όποια οπτική γωνία κι αν τα βλέπει κανείς γι αυτό και συμμετέχω. Ξεκινάμε απο διαφορετικές αφετηρίες και η σύγκλιση δεν είναι ούτε προϋποθέτον ούτε ζητούμενο.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: