jump to navigation

(Κωνσταντίνα) Νάντια Γιαννακοπούλου Ιουλίου 18, 2007

Posted by PPKP in Γυναίκες, Οι άλλοι (γενικώς), Πολιτική.
trackback

Τις προάλλες έβλεπα (κλασσικά) Πρώτη Γραμμή, όπου ήταν καλεσμένες 2 νέες γυναίκες πολιτικοί, η μία εκ των οποίων ήταν η κ. Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ. Αφού διευκρινήσω εκ των προτέρων ότι το post δεν είναι κομματικής αλλά πολιτικής φύσεως, προχωρώ. Η κ. Γιαννακοπούλου είναι by all means μια πολύ όμορφη κυρία (πράγμα το οποίο προφανώς γνωρίζει — μια γυναίκα που ξέρει ότι είναι ωραία φαίνεται ξεκάθαρα και δια γυμνού οφθαλμού). Ως εκ τούτου, και παρά το γεγονός ότι τη βρήκα λίγο εκνευριστική με το μόνιμο χαμόγελό της και την άκρως προβλεπόμενη στάση/ρητορεία της, μου κίνησε το ενδιαφέρον για να βάλω το όνομά της στο Google και να δω τι θα μου επιστρέψει.

Από τις διάφορες σελίδες, έκανα click εδώ. Η φωτογραφία αδικεί την κ. Γιαννακοπούλου, αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν είναι εδώ το θέμα μας. Θεωρώ ότι την αδικούν πολύ περισσότερο οι αντιφάσεις στις οποίες καταφέρνει να υποπέσει, στο πολύ μικρό κομμάτι δηλώσεών της. Αντιγράφω:

Σε δήλωσή της η Νάντια Γιαννακοπούλου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι υπέβαλε αίτηση υποψηφιότητας ανταποκρινόμενη στο αίτημα των καιρών για ανανέωση του Πα.Σο.Κ. και το κάλεσμα του προέδρου Γ. Παπανδρέου.
«Η ενεργός συμμετοχή μου», σημειώνει, «στην πολιτική ζωή μέσα από τις οργανώσεις του Πα.Σο.Κ. και της νεολαίας, που κορυφώθηκε με την εκλογή μου στο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά και η αδιάκοπη παρουσία μου στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Μεσσηνίας, αποτελούν το εφαλτήριο για την υποψηφιότητά μου στις προσεχείς εθνικές εκλογές, ως υποψήφιας βουλευτή Μεσσηνίας.
Ως νέος άνθρωπος και νέα γυναίκα, διαβεβαιώνω κατηγορηματικά όλες τις Μεσσήνιες και τους Μεσσήνιους ότι με όπλα τη γνώση που έχω αποκτήσει από τις πολυετείς σπουδές μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με αδιαπραγμάτευτες αρχές μου την αμεσότητα, την απλότητα, την ειλικρίνεια, την υπευθυνότητα, την αγωνιστικότητα, αλλά και το νέο ήθος και ύφος που απαιτεί η κοινωνία, το νέο πολιτικό λόγο μακριά από βερμπαλισμούς και την ξύλινη γλώσσα του παρελθόντος, θα δουλέψω με όλη μου τη δύναμη και τη ζωντάνια για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας, που δυστυχώς είναι πολλά. Δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας».
Δηλώνει, επίσης, ότι πρέπει να ανακοπεί ο κατήφορος στον οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα μας η Ν.Δ., καθώς και ότι το Πα.Σο.Κ. με νέο όραμα και πρόγραμμα θέλει και μπορεί να γυρίσει σελίδα και να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και την ευημερία, δίνοντας νέες ελπίδες και προοπτικές στους μη προνομιούχους, τους νέους, τους αγρότες, τις γυναίκες.
Καταλήγοντας, τονίζει: «Το νέο Πα.Σο.Κ. πρέπει να υποσχεθεί μόνο όσα μπορεί να υλοποιήσει και να υλοποιήσει οπωσδήποτε όσα υποσχεθεί», καθώς «έτσι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη στην πολιτική και τους πολιτικούς».

Έτσι θα μείνετε κ. Γιαννακοπούλου μακρυά από βερμπαλισμούς και την ξύλινη γλώσσα του παρελθόντος;

Για εμπέδωση: Δεν είναι κομματικό post, είναι πολιτικό.

Update, 19/10/2009: Το blog αυτό έχει κλείσει, και παραμείνει χωρίς οποιαδήποτε μεταβολή, από τις 14/04/2008. Σήμερα, 18 μήνες μετά, ένιωσα τέτοια δικαίωση που επέστρεψα να σχολιάσω. Σε αυτό το post είχα γράψει πριν τις προηγούμενες εκλογές (18/07/2007) για την πρωτοεμφανιζόμενη κ. Γιαννακοπούλου ότι είχε υιοθετήσει τελείως ξύλινο λόγο. Σήμερα, η Ελληνοφρένεια, έβγαλε απόσπασμα από την ομιλία της στη Βουλή, με τίτλο «Ξυλουργείο η Νάντια». Ο.Ε.Δ.

Advertisements

Σχόλια

1. Λευκό - Ιουλίου 19, 2007

Το ΠΑΣΟΚικό Γιαννακοπουλέϊκο στην Μεσσηνία είναι κράτος εν κράτει. Μην το ψάχνεις. Την κυρία θα την δεις στην Βουλή, θες δεν θες, όσο και να προσπαθήσει να τα σ*****

Τώρα για το τι αραδιάζει το στόμα τους, αυτό έχει πάψει από καιρό να έχει σημασία. Κανείς δεν ακούει. Έτσι και κάτσεις και ακούσεις… πραγματικά «ακούσεις» τι λένε θα πάθεις στην πλάκα σου!

2. PPKP - Ιουλίου 19, 2007

Απλά να διευκρινήσω (και πάλι) ότι το post δεν είναι αντι-πασοκ-ικό. Θα έλεγα τα ίδια αν η κ. Γιαννακοπούλου ήταν μέλος της Ν.Δ., του ΣΥΝ ή του ΚΚΕ. Με ενοχλεί όταν ένας νέος άνθρωπος μπαίνει στην πολιτική και ο λόγος που αρθρώνει είναι αυτός που ακούει να αρθρώνει ο μπαμπάς του, ο θείος του, οι 1-2 γενιές πίσω τέλοσπάντων. Το βρίσκω νοσηρό φαινόμενο.

3. Μαρία Μιττά - Ιουλίου 23, 2007

πάντως για να ασχολείται κανείς τόσο έντονα με μία γυναίκα που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στην πολιτική – και ακόμη είναι άγνωστη φαντάζομαι στο πανελλήνιο-σημαίνει ότι ανοίγεται πραγματικά πεδίον δόξης λαμπρό για την κυρία γιαννακοπούλου..και σίγουρα φαίνεται μία πολύ έξυπνη και ικανή γυναίκα για να το καταφέρει.
επειδή παρακολούθησα την εκπομπή, ομολογώ ότι η νάντια με ενθουσίασε.
όχι μόνο γιατί είναι κούκλα,όπως επίμονα αναφέρεις, αλλά γιατί είναι καταρτισμένη, μαχητική και έχει άποψη.και το κυριότερο έχει τσαμπουκά.
μίλησε απλά και κατανοητά, σαν ένας νέος άνθρωπος που έχει να πει κάτι καινούριο επιτέλους.
τώρα είχε απέναντι όχι έναν αλλά τρεις νεοδημοκράτες που της έκαναν τρελό πρέσινγκ, ενώ προσπαθούσαν να αβαντάρουν την συμπεθέστατη κατά τα άλλα κοπέλα από τη ΝΔ.
ερώτηση:οι δηλώσεις που παραθέτεις και τις αναφέρεις σαν τεκμήριο για τον ξύλινο πολιτικό λόγο, από που τις έχεις πάρει;
γιατί βεβαίως διαφορετικά μιλάς σε ανοικτό ακροατήριο, διαφορετικά σε μία εκπομπή αθηναϊκού καναλιού και διαφορετικά σε ένα επαρχιακό τοπικό μέσο..
ωραίος και ο κακιασμένος φίλος που απάντησε για το γιαννακοπουλέικο στη μεσσηνία.
μήπως είναι κανένα φιλαράκι των συνυποψηφίων της εκεί κάτω;
γιατί οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους στη Μεσσηνία βλέποντας την δυναμική της…
ή μήπως και η δημιουργία αυτού του μπλογκ εξυπηρετεί ακριβώς τους ίδιους σκοπούς….

4. PPKP - Ιουλίου 23, 2007

Αγαπητή κ. Μιττά,

Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα σχόλια όσο πληρέστερα μπορώ να να μην μείνουν αμφιβολίες.

«πάντως για να ασχολείται κανείς τόσο έντονα με μία γυναίκα που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στην πολιτική – και ακόμη είναι άγνωστη φαντάζομαι στο πανελλήνιο-σημαίνει ότι ανοίγεται πραγματικά πεδίον δόξης λαμπρό για την κυρία γιαννακοπούλου..και σίγουρα φαίνεται μία πολύ έξυπνη και ικανή γυναίκα για να το καταφέρει.»

Δεν βρίσκω ότι ασχολήθηκα και τόσο έντονα, ένα post έγραψα όλο κι όλο. Εύχομαι στην κ. Γιαννακοπούλου κάθε επιτυχία, απλώς εμένα προσωπικά δεν με πείθει ότι έχει κάτι νέο να προσφέρει, και ξεκινώ απευθείας από την αντίφαση που κατέδειξα. Νομίζω ότι είναι προφανής και δεν απαιτείται επιπλέον εξήγηση για αυτήν.

«όχι μόνο γιατί είναι κούκλα,όπως επίμονα αναφέρεις, αλλά γιατί είναι καταρτισμένη, μαχητική και έχει άποψη.και το κυριότερο έχει τσαμπουκά.»

Δεν γνωρίζω για την κατάρτισή της, αλλά δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω. Η μαχητικότητα είναι προαπαιτούμενο για έναν πολιτικό, οπότε ελπίζω πράγματι να είναι μία από τις αρετές της. Ο τσαμπουκάς προτιμώ να παραμένει στα γήπεδα και όχι στη Βουλή. Θα επιμείνω όμως στο «έχει άποψη». Ποια είναι αυτή η άποψη; Αυτό προσπάθησα να καταλάβω από την σύντομη online αναζήτησή μου, αλλά δεν βρήκα κάτι που θα εντυπωσιάσει. Αντιθέτως, βρήκα μία συνέντευξη που έλεγε ότι θα περίμενα να ακούσω και από τον Γείτονα και τον Πρωτόπαπα. Δεν βρήκα τίποτα νεωτεριστικό, λυπάμαι.

«τώρα είχε απέναντι όχι έναν αλλά τρεις νεοδημοκράτες που της έκαναν τρελό πρέσινγκ, ενώ προσπαθούσαν να αβαντάρουν την συμπεθέστατη κατά τα άλλα κοπέλα από τη ΝΔ.»

Αδικείτε τους παρουσιαστές της Πρώτης Γραμμής. Κρατούν πάντα ίσες αποστάσεις και αυτός είναι ο λόγος της επιτυχίας τους.

«ερώτηση:οι δηλώσεις που παραθέτεις και τις αναφέρεις σαν τεκμήριο για τον ξύλινο πολιτικό λόγο, από που τις έχεις πάρει;»

Από την εφημερίδα «Θάρρος» της Μεσσηνίας στης οποίας το site κάνω link.

Για τον φίλο που απάντησε δεν θα πω κάτι γιατί δεν γνωρίζω ποιος είναι. Όμως:

«ή μήπως και η δημιουργία αυτού του μπλογκ εξυπηρετεί ακριβώς τους ίδιους σκοπούς….»

Διαβάστε και τα άλλα άρθρα αυτού του blog. Θα καταλάβετε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί και δεν θα χρειάζεται να κάνετε αστείες υποθέσεις.

5. Μαρία Μιττά - Ιουλίου 23, 2007

μα καλέ μου ανεξάρτητε όπως ισχυρίζεσαι μπλόγκερ προφανέστατα κρίνεις μεροληπτικά γιατί παίρνεις σαν τεκμήριο για να κρίνεις έναν νέο άνθρωπο που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά μόνο με την συνέντευξη που έχει παραχωρήσει σε ένα τοπικό μέσο και στο κάτω κάτω της γραφής δεν αναφέρεσαι στην εκπομπή όπου το μόνο που απέδειξε περίτρανα είναι ότι δεν έχει ξύλινο πολιτικό λόγο, αλλά μίλησε δυνατά, απλά και με σαφή αντίληψη των πραγμάτων.αυτό όμως δεν σε συμφέρει και δεν το χρησιμοποιείς.
όταν κρίνεις να χρησιμοποιείς όλα τα τεκμήρια και όχι μόνο αυτά που σε βολεύουν.
και να μη βγάζεις αστεία συμπεράσματα.
εκτός και αν γνωρίζεις τα πολιτικά πράγματα στη Μεσσηνία, οπότε επιβεβαιώνεις τις υποθέσεις μου ότι κάποιος στα υπέβαλε αυτά που γράφεις…
βγάζεις συμπεράσματα με μία πρόχειρη και αστεία αναζήτηση οπότε μόνο πρόχειρα και αστεία συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις.
τεκμηρίωσε τα συμπεράσματά σου σφαιρικά και άσε τις κατινιές που υποβαθμίζουν το ιστολόγιό σου.
Υ.Γ. πάντως ή που την έχεις ερωτευτεί παράφορα ή που είσαι γκόμενα και έσκασες από τη ζήλια σου!
άντε και καλό καλοκαίρι!
κάνε και κανένα μπανάκι για να κουλάρεις και λιγάκι.
καλαμάτα και γιαννακοπούλου δαγκωτό!

6. Αντι-Λευκο - Ιουλίου 23, 2007

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους:
1) Tα αποτελέσματα ενός search στο google ή ένα απόσπασμα απο μία συνέντευξη δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση κριτήρια για νηφάλια και αμερόληπτη κρίση.
2) Κάποιος που μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί στο ιστολόγιο του με ένα φρέσκο πρόσωπο στην πολιτική (είτε πρόκειται για την Κα Γιαννακοπούλου είτε για οποιδήποτε άλλο νέο πρόσωπο) με ελλιπή και μονόπλευρη έρευνα, μόνο εμπαθής και κακεντρεχής μπορεί να χαρακτηριστεί.
3) Αν το συγκεκριμένο ιστολόγιο είναι πολιτικής φύσης και χροιάς, θα πρότεινα προτού ξεκινήσεις τους φιλιππικούς, να ακούσεις τι έχουν να πουν τα νέα παιδια, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον πολιτικό στίβο.
4) Τέλος, δείγμα της παντελούς έλλειψης σοβαρότητας των σχολίων σου, είναι η εμμονή σου στην εμφάνιση της Κας Γιαννακοπούλου παρά στα όσα πρεσβεύει. Αν ήταν άσχημη θα αφιέρωνες έστω και 2 γραμμές ? Στέρηση ή ζήλεια ??????

7. PPKP - Ιουλίου 23, 2007

@Μαρία Μιττά: Καλή μου αμερόληπτη κ. Μιττά, δεν μπορώ να αναφερθώ στην εκπομπή γιατί η μνήμη μου δεν είναι ηχογραφική. Πέραν αυτού όμως, μπορείτε να αποδείξετε εσείς το αληθές των λεγομένων σας; Έχετε transcript της εκπομπής που θα μπορούσατε να μου διαθέσετε; Δεν με βολεύει ούτε με ξεβολεύει κανένα τεκμήριο, δεν έχω κανένα συμφέρον από τη συζήτηση αυτή, κάνω όμως χάζι με όσους αρνούνται να δεχθούν οποιαδήποτε άποψη διαφωνεί με τη δική τους. Δεν γνωρίζω τα πολιτικά πράγματα στη Μεσσηνία, εδώ δεν τα γνωρίζω στην περιοχή από την οποία κατάγομαι και στην οποία ψηφίζω.

@Αντι-λευκό: Λες πολλά και δεν χρειάζεται. Τα βασικά σημεία του σχολίου σου είναι α) η ελλειπής αναζήτηση και ενημέρωσή μου και, β) το σχόλιό μου για την εμφάνιση της κ. Γιαννακοπούλου. Τόσο για το ένα όσο και για το άλλο, δες παρακάτω. Όσο για την εμπάθεια και την κακεντρέχεια, αυτά συνήθως εμπεριέχουν ζήλεια ή συμφέρον. Δεν πολιτεύομαι ούτε το επιθυμώ, είμαι αρκετά επιτυχημένος σε αυτό που κάνω και σώζω τον κόσμο σε πολύ μικρότερη κλίμακα από έναν πολιτικό, αλλά με πολύ πιο ουσιαστικούς τρόπους.

Και προς τους δύο:
Δέχομαι το σχόλιο για το πρόχειρο της αναζήτησής μου και περιμένω με αγωνία λίστα συνδέσμων που μπορείτε να μου προτείνετε, με περισσότερες συνεντεύξεις της κ. Γιαννακοπούλου. Δεν έχω τίποτα με τους νέους ανθρώπους στον πολιτικό στίβο, ίσα ίσα που αγωνιώ να δω ανθρώπους με νέες προτάσεις. Για του λόγου το αληθές:

https://ppkp.wordpress.com/2007/06/05/giwrgakhs/

Ίσως να θέλετε να δείτε και τα άλλα posts εκείνης της ημέρας.

Επί των λιγότερο σοβαρών σχολίων σας: Δεν πρόκειται να απαντήσω σε ειρωνίες και σαρκασμούς. Είναι εμφανής η προσπάθειά σας να εκφυλίσετε τη συζήτηση, ελλείψει επιχειρημάτων. Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Σας προσκαλώ να μου παρουσιάσετε αποδείξεις για τα λεγόμενά σας. Έως τώρα, αναφέρεστε γενικώς και αορίστως στην φρεσκάδα της κ. Γιαννακοπούλου και όσων πρεσβεύει. Η διαφορά μας είναι ότι, από επαγγελματική διαστροφή, δεν μπορώ να το δεχθώ ως αυταπόδεικτη αλήθεια μόνο και μόνο επειδή το λέτε εσείς. Θα χρειαστώ τεκμήρια.

Ως τελευταίο σχόλιο, η συνέντευξη σε ένα τοπικό μέσο, στο δικό μου μυαλό δεν διαχωρίζεται από τη συνέντευξη σε κανάλι εθνικής εμβέλειας. Οι απόψεις μας και αυτά που πρεσβεύουμε δεν αλλάζουν με βάση το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε. Εκτός αν είστε πολιτικοί, οπότε αλλάζει προφανώς.

8. μαρία μιττά - Ιουλίου 24, 2007

αφού παρακολούθησες την εκπομπή, σίγουρα θα σου άφησε κάποια εντύπωση η ομιλία της κας γιαννακοπούλου.
Όλως περιέργως, σε αυτήν δεν αναφέρεσαι καθόλου…
Είναι πέρα από κάθε λογική να χρειάζεται ένας άνθρωπος οπωσδήποτε και αποκλειστικά- όπως τουλάχιστον αφήνεις να εννοηθεί-γραπτό λόγο για να βγάλει πόρισμα για έναν συνάνθρωπό του, και που δεν μπορεί να θεμελιώσει άποψη, έστω μία πρώτη εντύπωση, από την παρουσία και την προφορική ομιλία του άλλου.Από τον αέρα του, την αύρα του, την ενέργεια που βγάζει.
Θα σου πρότεινα, εφόσον λοιπόν πρεσβεύεις αυτή τη στείρα λογική-γιατί ζητάς τεκμήρια συνεντεύξεων για να ξεκοκκαλίσεις σαν αρπακτικό και το τελευταίο και- ένα νέο μοντέλο δημοκρατίας όπου αντί να μιλάμε και να κάνουμε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, θα καταθέταμε και εμείς και οι πολιτικοί μόνο γραπτώς τις προτάσεις μας και τις θέσεις μας…
όλα γραπτά μάγκες!και βραβείο θα παίρνει ο καλύτερος μαθητής στα φιλολογικά!
Τί αστείο…
How boring!
Πόσο απάνθρωπο και αποστειρωμένο…
Ιδανικό για ρομποτάκια ή για ατάλαντους, άχρωμους, άοσμους και άγευστους ανθρωπίσκους.
Για τη φρεσκάδα:αυτή ξεκινάει από την πρώτη εντύπωση, από «τον ίσκιο» του κάθε ανθρώπου -που τη διαθέτει βέβαια…- και στεριώνει και ολοκληρώνεται με την φρεσκάδα των απόψεων και των θέσεων.της φιλοσοφίας και της στάσης ενός πολιτικού-και όχι μόνο…Χρειάζονται καλώς ή κακώς -όσο και αν διαφωνείς- και τα δύο…It’s just the way it is, whether you like it or not..Και κάτσε να τυρβάζεις όσο θες περί των αντιθέτων…
Όσον αφορά στο σχόλιό σου για » όσους αρνούνται να δεχθούν οποιαδήποτε άποψη διαφωνεί με τη δική τους» και γενικά για τα ανερμάτιστα και εύκολα-εύπεπτα σχόλιά σου, κλείνω οριστικά τη συμμετοχή μου σε αυτόν το διάλογο με το all time classic του Κλιντ Ιστγουντ : «Opinions are like assholes. Everybody’s got one…»

9. PPKP - Ιουλίου 24, 2007

Ομολογώ ότι η πολεμική σας με ξενίζει. Θα περίμενα στα πλαίσια του γόνιμου και επικοδομητικού διαλόγου τον οποίο επικαλείστε, να μη χρησιμοποιείτε για τον συνομιλητή σας χαρακτηρισμούς όπως αρπακτικό κλπ, ή cliches από σπαγγέτι westerns, αλλά μετρήσιμα επιχειρήματα. Τα αντιπαρέρχομαι όλα αυτά.

Για να απαντήσω και πάλι στις απορίες σας, βρίσκω την «αύρα» και τον «ίσκιο» της κ. Γιαννακοπούλου αρκετά ενδιαφέροντα, για αυτό άλλωστε έκανα τη σχετική αναζήτηση. Να με συγχωράτε αλλά δεν πρόλαβα να βγάλω συμπεράσματα για τη φιλοσοφία και τη στάση της, τα οποία συμφωνώ ότι παίζουν ρόλο σε έναν πολιτικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, αγαπητή μου κ. Μιττά, ο πολιτικός κρίνεται από τα μετρήσιμα αποτελέσματα των πράξεών του, και έως ότου να έχει την ευκαιρία να πράξει, από την ποιότητα και τον ρεαλισμό των υποσχέσεών του. Δεν κρίνεται ούτε από την αύρα του, ούτε από τον ίσκιο του, ούτε από τη φρεσκάδα του. Λυπάμαι πολύ, θεωρώ την ψήφο μου ιδιαιτέρως πολύτιμη για να την εναποθέσω στις ποδιές των όποιων image makers, να τη χαρίσω σε όποιον μου χαιδεύει τα αυτιά, ή να την ξοδέψω σε εκείνους που αντί να μου πουν πως ξεχωρίζουν οι ίδιοι, προτιμούν να προβαίνουν σε αόριστες καταγγελίες εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. Προτείνω, εάν πραγματικά νοιάζεστε για αυτή τη χώρα και την οικογένειά σας, να προκαλέσετε μια γωνία του μυαλού σας να σκεφτεί όπως εμείς οι ατάλαντοι, άχρωμοι, άοσμοι και άγευστοι ανθρωπίσκοι.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή στο διάλογο, αν και λυπάμαι που δεν μου δώσατε ούτε έναν ουσιαστικό και αντικειμενικό λόγο να αμφισβητήσω την παρούσα άποψή μου.

10. starsailor - Ιουλίου 25, 2007

γιατί ρε παιδιά το χτυπάτε τόσο αλύπητα το κορίτσι;τί σας έκανε;
πρώτη φορά την είδα στη ζούγκλα του μάκη και με εντυπωσίασε το πως μίλαγε, γιατί παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας της ήταν άνετη και είχε επιχειρήματα-πέρα από την εξωτερική της εμφάνιση…
στην πρώτη γραμμή την πέτυχα στη μέση περίπου και ομολογώ ότι είπα βρε κοίτα το μικρό, έχει άποψη.
τώρα αν περιμένουμε ένα κορίτσι που δεν μου φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από 25, 26 χρονών να έχει το λόγο ενός έμπειρου πολιτικού είναι άλλο θέμα.
αλλά δεν νομίζω ότι αυτό περιμένει κανείς από ένα νέο παιδί.
νομίζω ότι περιμένει κάτι διαφορετικό
και εγώ θεωρώ ότι το κορίτσι το έχει.τα είπε απλά και κατανοητά.τί έπρεπε να πει δηλαδή;και τί ακριβώς το ξύλινο έχει η δήλωση στην εφημερίδα;ποιό είναι το ξύλινο;γιατί εγώ δεν μπορώ να το αντιληφθώ.βλέπεις κάποιο βερμπαλισμό.βλέπεις κάτι που δεν καταλαβαίνεις;δηλαδή τί ακριβώς έπρεπε να πει;
είναι πολύ εύκολο να χτυπάς και να κρίνεις.
το δύσκολο είναι να πεις τί προτείνεις.
αλλά ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του.
αρκεί να την τεκμηριώνει.
και εγώ δεν πείστηκα για τον ξύλινο λόγο που είπες.ούτε από όσο την έχω ακούσει, ούτε καν από τη δήλωση που αναφέρεις.
καλό καλοκαίρι σε όλους!
μπαφιάσαμε πια από πολιτική και πολιτικούς!
ας κάνουμε και κανά μπανάκι στη θάλασσα!
γιατί δυστυχώς από βουνά δεν έμειναν και πολλά για να πάμε…

11. PPKP - Ιουλίου 25, 2007

«… πρέπει να ανακοπεί ο κατήφορος στον οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα μας η Ν.Δ., καθώς και ότι το Πα.Σο.Κ. με νέο όραμα και πρόγραμμα θέλει και μπορεί να γυρίσει σελίδα και να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και την ευημερία, δίνοντας νέες ελπίδες και προοπτικές στους μη προνομιούχους, τους νέους, τους αγρότες, τις γυναίκες.»

Αυτόν τον λόγο περιμένεις από «ένα νέο παιδί»; Πως διαφέρει αυτό από τον λόγο του Πρωτόπαπα;

Όσον αφορά στο τι προτείνω, έχω βαρεθεί να λέω τα ίδια και τα ίδια. Προτείνω να μας πει τι θα κάνει στην περιοχή στην οποία κατεβαίνει ως υποψήφια. Προσωπικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί δεν ψηφίζω εκεί, αλλά μετά από όλο αυτό το ενδιαφέρον των υποστηρικτών της, θα ήθελα να μάθω.

Δύο πράγματα ακόμα:

1. Σε σχέση με την εμφάνιση της κ. Γιαννακοπούλου, εντάξει, μην τρελαθούμε δεν λιποθυμίσαμε κιόλας όταν την είδαμε, έχουμε δει και πιο ωραίες (εντός και εκτός πολιτικής σκηνής). Απλά είπα ότι είναι όμορφο κορίτσι, φτάνει πια, οι συνεχείς αναφορές σε αυτό το θέμα αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση από τον πολιτικό της στόχο (θεωρώ καλόπιστα ότι δεν υπάρχει στόχος αποπροσανατολισμού της συζήτησης).

2. Το thread δεν αποτελεί επίθεση προς την κ. Γιαννακοπούλου. Ούτε την ξέρω, ούτε την ήξερα πριν την εκπομπή στην οποία την είδα, ούτε έχω κανένα συμφέρον μπει-δεν μπει στη Βουλή, ούτε και με απασχολεί στο τέλος-τέλος. Το είπα πολλές φορές εξ΄αρχής, το άρθρο είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ, οχι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ (ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ). Στη θέση της κ. Γιαννακοπούλου θα ήταν οποιοσδήποτε νέος πολιτικός έβγαινε στην τηλεόραση και παρά το καθαρό του πρόσωπο που προδιαθέτει θετικά, ο λόγος που αρθρώνει είναι το blah-blah-blah που έχω βαρεθεί να ακούω όλα αυτά τα χρόνια. Για αυτό γενικώς συμπαθώ π.χ. τον Τσίπρα, γιατί μίλησε με νέους όρους (θα ορκιζόμουν ότι είχα γράψει ένα άρθρο αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω ή απλά θυμάμαι λάθος).

Δεν χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα, αγαπητή; Χρειαζόμαστε νέες ιδέες και νέο ήθος. Θα περίμενα να έρθουν από τα νέα πρόσωπα, αλλά αυτό δεν είναι συμφωνημένο a-priori.

Υ.Γ.: Δεν έχεις δει αλύπητο χτύπημα.

12. starsailor - Ιουλίου 25, 2007

αλύπητο χτύπημα έχω δει, γιατί οι δημοσιογράφοι είναι η χειρότερη φάρα που υπάρχει.νομίζουν ότι επειδή έχουν το βήμα μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν.και ξέρεις κάτι;το καράβι της πολιτικής δεν το βυθίζουν μόνο οι πολιτικοί.το βυθίζουν και οι δημοσιογράφοι.αυτό πιστεύει ο περισσότερος κόσμος.
γιατί, ο πολύ καλός και συμπαθέστατος τσίπρας δεν έχει πει κι αυτός πράγματα εντός κομματικής γραμμής και με κομματικό τρόπο;τον έχω ακούσει δεκάδες φορές γιατί μου αρέσει πολύ και σε πληροφορώ ότι κινείται εντός πλαισίου και αυτός…είναι πολύ καλός.αλλά δεν λέει μονίμως νέα, πρωτοποριακά, ρηξικέλευθα πράγματα με νέο τρόπο..
τώρα ξεκινάει η κοπέλα και κάθε κοπέλα και αγόρι που θέλει να κατεβεί στον πολιτικό στίβο.τί περιμένεις;να βγάλουν πρόγραμμα όπως το ΠΑΣΟΚ με δέκα προγραμματικές δεσμεύσεις και να το στείλουν σε όλα τα μπλογκς και τα site;
Το θέμα είναι να κάνουμε γόνιμη κριτική.χωρίς εμπάθειες, αντιπάθειες και κυρίως σκοπιμότητες.αντί να δίνουμε ευκαιρίες, πριν καλά καλά σκάσει μύτη κάποιος τον ρίχνουμε στο βόρβορο.εκτός και αν είναι στο σύστημα…γιατί όλοι ξέρουμε πώς λειτουργεί το σύστημα αγαπητέ PPKP…και γι αυτό έχουμε γυρίσει αλλού το κεφάλι.
α, και δεν είμαι αγαπητΗ.είμαι αγαπητΟΣ.Γιώργος Ξανθάκος. Πολιτικός Μηχανικός.Ετών 33.εσύ;
χάρηκα.

13. PPKP - Ιουλίου 25, 2007

Αν σε λένε Γιώργο Ξανθάκο, έχεις τέτοια παρρησία και δεν έχεις πρόβλημα να μιλήσεις επωνύμως, γιατί τόσες μέρες έγραφες ως Μαρία Μιττά;

14. Wiji - Ιουλίου 26, 2007

Πιστεύω ότι όλοι έχετε διαβάσει τα παρακάτω

http://press-gr.blogspot.com/2007/07/blog-post_7207.html

Ακόμα και τα «νέα» πρόσωπα καμμιά φορά μεταχειρίζονται παλιές μεθόδους!!!!

Τα σχόλια δικά σας.

15. PPKP - Ιουλίου 26, 2007

@Wiji: Δεν είχα δει το συγκεκριμένο. Δεν με απασχολεί προσωπικά, καθώς αναφέρεται σε φήμες και δεν λέει ονόματα. Όπως απέρριψα παραπάνω τον λόγο της κ. Γιαννακοπούλου και των υποστηρικτών της, αντιστοίχως απορρίπτω φήμες και ανυπόστατα νέα. Η κ. Γιαννακοπούλου πράγματι φαίνεται να έχει προσληφθεί από την ΑΤΕ:

Πίνακας επιτυχόντων της προκύρηξης για πρόσληψη δικηγόρων με πάγια αντιμίσθια στην ATE Bank

Αυτό από μόνο του δε μου φαίνεται σκάνδαλο. Μπορεί η κ. Γιαννακοπούλου να είναι απλά ικανή και καταρτισμένη για τη συγκεκριμένη δουλειά. Τι αρμοδιότητες έχει; Ποια είναι η κατάρτισή της, και ταιριάζει με την προκύρηξη; Αν κάποιος μεσολάβησε, ποιος είναι αυτός; Ο μισθός που παίρνει είναι εντός των αποδεκτών ορίων και σύμφωνος με την μισθοδοτική πολιτική της τράπεζας; Σε τι θέση της ιεραρχίας τοποθετήθηκε μετά την πρόσληψη; Είναι πράγματι πρόσληψη ή αφορά θέσεις εξωτερικών συνεργατών; Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι προφανές.

Αποδείξεις guys, αποδείξεις. Η πολιτική ζωή της χώρας ασφυκτιά σε ένα κουβά φημών, ψεμμάτων και ανυπόστατων καταγγελιών και απο τα δύο μεγάλα κόμματα. Η τακτική της λάσπης ζει και βασιλεύει ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ.

16. PPKP - Ιουλίου 26, 2007

Ok, από την προκύρηξη προκύπτει ότι δεν ήταν μέσω ΑΣΕΠ. Δεν βγάζω κάτι περισσότερο από αυτό όμως .

17. Νέμεσις - Ιουλίου 30, 2007

Φτάνει πιά με την οικογενειοκρατία.
Βάλτε τέλος.
Μαύρο στους:
Όλγα Κεφαλογιάννη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Νάσο Αλευρά, Σίμο Κεδίκογλου, υιό Βαρβιτσιώτη, Κυριάκο Μητσοτάκη, και όλους τους υιούς, ανηψιούς και θυγατέρες των «πατέρων» του Έθνους και της κουτάλας.
Ψηφίστε νέους ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν μπάρμπα στην Κορώνη.

18. PPKP - Ιουλίου 31, 2007

Για πρώτη φορά όσο καιρό έχω αυτό το blog, αναγκάστηκα να σβήσω σχόλιο (οκ έχω σβήσει δικό μου post στο παρελθόν μαζί με το σχόλιο εξαιτίας του οποίο έκανα αυτο-λογοκρισία, αλλά ήταν άλλο καπέλο).

Τη συγγνώμη μου στον αναγνώστη «enas» ο οποίος το έγραψε, αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω προσωπικές επιθέσεις και προσβολές — εκτός αν η όποια επίθεση γίνει σε εμένα, οπότε ελπίζω πως μπορώ να την αντιμετωπίσω. Επιπλέον, δεν επιθυμώ να δω αυτό το blog να γίνεται πεδίο μάχης. Το ύφος των σχολίων π.χ. που είδα στον σύνδεσμο προς τo press-gr πιο πάνω για εμένα είναι απαράδεκτα και εκτός κάθε δημοκρατικής διάθεσης διαλόγου. Οι πολιτικές κοκορομαχίες είναι τόσο passé…

Αν ο «starsailor» προς τον οποίο απευθυνόταν το σχόλιο επιθυμεί να το δει, ας επικοινωνήσει μαζί μου, το έχω κρατήσει. Αν ο «enas» επιθυμεί να μου πει κάτι σχετικά, έχω κάθε καλή διάθεση να το συζητήσω.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

19. paulos - Ιουλίου 31, 2007

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ; ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ..ΟΧΙ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ…ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ..

20. PPKP - Ιουλίου 31, 2007

Επειδή το thread σταδιακά μετατρέπεται, από συζήτηση επί ενός πολιτικού φαινομένου, σε προσωπική επίθεση προς την κ. Γιαννακοπούλου (χωρίς καν η ίδια να έχει τη δυνατότητα να απαντήσει αν δεν έχει δει αυτό το post), αναγκάζομαι παρά τη θέλησή μου να κλείσω τα επιπλέον σχόλια. Θα αφήσω αυτό το τελευταίο από τον αναγνώστη «paulos» όπως είναι γιατί εν πάσει περιπτώσει δεν είναι υβριστικό και γενικώς σιχαίνομαι τη λογοκρισία οπότε δεν θέλω να σβήσω κι άλλο σχόλιο.

Ελπίζω στο μέλλον να υπάρξουν ευκαιρίες για γόνιμο και νηφάλιο διάλογο επί θεμάτων πολιτικής & πολιτικής ζωής.


Sorry comments are closed for this entry

Αρέσει σε %d bloggers: