jump to navigation

Κάποιων η ζωή είναι τα blogs… Νοέμβριος 9, 2007

Posted by PPKP in Έτσι, γουβέτσι, κοκορέτσι, Οι άλλοι (γενικώς).
trackback

Είναι δυνατόν; Έχουμε ξεφύγει τελείως;

Πριν αρκετό καιρό, όταν πρωτο-ασχολήθηκα με τα blogs ξεκινώντας τούτο εδώ, έπεσα πάνω σε κάποιο μέγιστο καυγά μεταξύ διαφόρων γνωστών (?) bloggers. Ξεκατίνιασμα, outtings, posts επί posts και σχόλια επί σχολίων, μπινελίκια, η χαρά του τρελλού κι αλλοπαρμένου. Τότε κοίταζα απορημένος και σκεφτόμουν ότι μάλλον έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό για να κάνουν έτσι. Υπέθεσα ότι κάτι μου διαφεύγει μια και δεν είχα παρακολουθήσει την «blogging σκηνή» — αν έχει νόημα ο ορισμός.

Ακολούθως και όλους αυτούς τους μήνες έχω παρατηρήσει πως κάποιοι από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ιστορίας εξακολουθούν να μοιράζουν πικρόχολα σχόλια δεξιά κι’ αριστερά, σε κάθε ευκαιρία. Οποιοσδήποτε δεν είναι μαζί τους είναι σαφώς εναντίον τους, και όποιος τολμήσει να διαφωνήσει είναι εγκάθετος αλήτης και, αξιωματικά, λάθος. Προφανώς οποιοσδήποτε διάλογος επί λογικής βάσης και επιχειρημάτων είναι απολύτως αδύνατος, συνήθως γιατί απλά δεν υπάρχουν επιχειρήματα παρά μόνο παραλογισμός και υστερικές αντιδράσεις απέναντι στη δομημένη σκέψη που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Θεώρησα, ως εκ τούτου, ότι πρόκειται για αγράμματους φασίστες που ελλείψει γνώσης/καλλιέργειας και λόγω της αδυναμίας τους να αρθρώσουν λόγο καταφεύγουν στις άναρθρες κραυγές, απλώς για να καλύψουν τη φωνή του άλλου (και πάντα με τα αστειότερα και πλέον αβάσιμα των επιχειρημάτων).

Πλέον έχω αποφασίσει πως δεν ισχύει ούτε αυτό. Έχω καταλήξει πως πρόκειται για ανθρώπους που δεν παράγουν κάτι χρήσιμο και υποσυνείδητα το γνωρίζουν. Αγκομαχώντας να δώσουν στη ζωή τους το νόημα που θα ήθελαν να έχει, έχουν θεοποιήσει το blog τους και το blogging γενικότερα και το έχουν ανάγει σε ζήτημα μείζονος σημασίας, ξεχνώντας ότι τα αποτελέσματα ενός οποιουδήποτε post είναι τόσο τραγικά μικρά, ειδικά στον ελληνικό χώρο, που και η αξία της όποιας αντίδρασης εκμηδενίζεται. Είναι διαφορετικής βαρύτητας ως προς το εν δυνάμει αποτέλεσμα ένα άρθρο εφημερίδας που διαβάζουν ίσως 100άδες 1000άδες άνθρωποι και διαφορετικής βαρύτητας ένα blog post (περισσότερα blogs, λιγότεροι αναγνώστες).

Στο κάτω-κάτω, μην ξεχνάμε το Αξίωμα του Lazlo για την Κινεζική Σχετικότητα: «Όσο μεγάλοι και να είναι οι θρίαμβοί σου, όσο τραγικές και να είναι οι ήττες σου, περίπου 1 δισεκατομμύριο Κινέζοι δεν δίνουν δεκάρα».

Οπότε βάλτε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και βγείτε να πιείτε κανένα ποτάκι.

Advertisements

Σχόλια»

1. adamo - Νοέμβριος 9, 2007

Είναι ένα είδος σεχταρισμού.

2. πρεζα tv - Νοέμβριος 9, 2007

Δυστυχως φιλε μου εχουμε γεμισει internet freaks…

3. thanos - Νοέμβριος 9, 2007

Απολύτως αναμενόμενο με βάση τα χαρακτηρηστικά της νεοελληνικής κοινωνίας.

Αν το καλοσκεφτείς παρόμοιες καταστάσεις έχουν συμβεί και παλιότερα. Απλώς η διαπερατότητα του μέσου αναδύει το πρόβλημα σε μεγαλύτερη έκταση.

Με άλλα, λιγότερο PC λόγια: σουπερστόκοι υπήρχαν πάντα και σε αφθονία, αλλά με το internet και τα blogs τους συναντάς πλέον όλη την ώρα.

4. Manos S. - Νοέμβριος 10, 2007

…στη ζωή…και κυρίως στη πολιτική…τα ίδια δεν γίνονται;;;

5. sofistis - Νοέμβριος 10, 2007

Συμφωνώ 100% ! Είναι ένα εξελιγμένο είδος Ζωνιανών πού αντί να επιβεβαιώνονται με τα όπλα επιβεβαιώνονται με τα Μπλόγκς.. Να φανταστείς κιόλας ότι το κοινό των Μπλόγκς είναι επί το πλείστον οι ίδιοι οι Μπλόγκερς!..Οπως και οι Ζωνιανοί.. αλληλοκαυχιώνται μεταξύ τους.. Μωρέ καλά λέω έγώ ότι όποιος οπλοφορεί έχει μικρό ..πουλί. Ελπίζω να μην αποδειχτεί και για τούς Μπλόγκερς..

6. aristofanis - Νοέμβριος 10, 2007

Χαίρομαι που όλοι συμφωνούμε. Να δεις που αυτοί για τους οποίους τα έγραψε αυτά ο ΡΡΚΡ θα ζουν στον Άρη…

7. TV-Political Watcher - Νοέμβριος 13, 2007

Συμφωνώ απολύτως, αλλά μήπως είμαστε και εμείς οι …πλέον μαζοχιστές;
Αυτά και πάλι «Καλή συνέχεια», όπως σου έγραψα και στην ανάρτηση της 2ας Νοεμβρίου με το τραγούδι του Κωνστανίνου Β.
Α και επειδή μ’ αρέσεις, σε έχω, ήδη,προσθέσει στο link list του http://tv-politicalwatcher.blogspot.com/

8. j95 - Νοέμβριος 14, 2007

Είναι ένα είδος σεχταρισμού.

Maoist International Movement??? OMG…

Τέλος πάντων άλλο σύμπτωμα είναι να λες «φίλους γκαρδιακούς» κάποιους με τους οποίους το πολύ να έχεις ανταλλάξει e-mail, και αντίστοιχα «εχθρούς» κάποιους που τα γραπτά τους σου τη σπάνε.

Πάντως PPKP για πολύ κόσμο η διάκριση μεταξύ blogs και ζωής είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Αν ήξερες σε τι συνδυασμούς έχουν αλληλογαμηθεί και αλληλοθαφτεί οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους στις μπλογκομαχίες θα καταλάβαινες πολλά πράγματα.

9. PPKP - Νοέμβριος 16, 2007

@adamo: Νομίζω πως απλά είναι ένα είδος τρικυμίας στο κρανίο.

@πρέζα tv: Δεν γουστάρω τον Κωστόπουλο μία, αλλά πριν πάρα πολλά χρόνια ξεκίνησε μια εκπομπή λέγοντας «αυτός ο κόσμος έχει γεμίσει μαλάκες». Τείνω να συμφωνήσω.

@thanos: Δεν έχεις άδικο… Απλά ενοχλούμαι από την παρουσία τους, θεωρώ (ελιτίστικα ίσως :-)) πως πρόκειται για εξελικτικά λάθη 🙂

@Manos S.: Στην πολιτική οι αποφάσεις και οι συμπεριφορές έχουν αποτελέσματα εν δυνάμει πολύ σημαντικά — σε αντίθεση με τα blogs… Στη ζωή ενδεχομένως το ίδιο. Just MHO.

@Sofistis: Αν και βλέπω τον παραλληλισμό, βρίσκω ότι πρόκειται για πολύ διαφορετικά πράγματα ως προς τη βαρύτητά τους. Κανείς δεν ασχολείται με το blog του ΧΥΖ (πέρα από τους λίγους «γκαρδιακούς φίλους» του (υποθέτω αντίστοιχα πυροβολημένοι με εκείνον).

@Aristofanis: 🙂 +1 point για το σχόλιο που με έκανε να γελάσω!

@TV-PoliticalWatcher: Well, φαντάζομαι πως το να διαβάζει κανείς έστω και από περιέργεια τα 1-2 blogs που έχω στο μυαλό μου, είναι πράγματι μαζοχισμός! Thanks για το link.

@J95: Έχω την αίσθηση πως έχουμε την ίδια αντίληψη σχετικά με συγκεκριμένους ανθρώπους και τα ψυχολογικά τους προβλήματα… 😉 Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες που αναφέρεις, αλλά φαντάζομαι πως για κάποιους το blogging είναι μια μορφή ψυχανάλυσης οπότε η ανισόρροπη συμπεριφορά τους βρίσκει διέξοδο εδώ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: