jump to navigation

Ασφαλιστικές εταιρίες και τα σώβρακα που μας παίρνουν Νοέμβριος 22, 2007

Posted by PPKP in Οι άλλοι (γενικώς), Χώσεεεε!!!.
trackback

Η εταιρία με την οποία κατά βάση συνεργάζομαι, έχει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα για τους στενούς της συνεργάτες, διαθέτονας ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη. Την χρειάστηκα λόγω κάποιων εξετάσεων που έκανα εντός του έτους και της αντίστοιχης θεραπείας με συνολάκι εξόδων κάτι λιγότερο από 1000 ευρώ. Μαζί με τα χαρτιά (αποδείξεις, παραπεμπτικά, διαγνώσεις κλπ) έπρεπε να κάνω μία αίτηση προς την ασφαλιστική. Όλα καλά έως εδώ, μέχρι που είδα τι έγραφε πάνω από εκεί που υπέγραφα. By memory και χονδρικά: Εξουσιοδοτώ το νοσοκομείο να δώσει όλα τα στοιχεία του ιατρικού μου φακέλου στην ασφαλιστική και τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της, καθώς και την εταιρία να επεξεργαστεί κατά το δοκούν τα δεδομένα που καλύπτονται από τον 24xx/1997 (δεν θυμάμαι τον αριθμό, είναι ο νόμος περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων) για την ασφαλιστική περίπτωση που αναφέρεται. Το κεντρικό νόημα ήταν αυτό, όμως η διατύπωση σαφώς άφηνε περιθώρια στην εταιρία να έχει στη διάθεσή της στοιχεία επιπλέον αυτών που αφορούσαν τη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς και να τα επεξεργαστεί για σκοπούς πέραν αυτής της εξακρίβωσης.

Δεν υπέγραψα (να ‘ναι καλά ο ασφαλιστής που είναι ωραίος τύπος), ελπίζω να τα πάρω τα φράγκα γιατί δεν είναι και λίγα. Αλλά αι σιχτίρ στο τέλος-τέλος για ασφαλιστικές.

Advertisements

Σχόλια»

1. katagelies.gr - Νοέμβριος 22, 2007

Αν θέλεις πέρνα και απο το katagelies.gr και ξαναγράψτο για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι τί γίνεται

2. PPKP - Νοέμβριος 22, 2007

Φιλαράκι, το τρομερό είναι ότι αυτά δεν τα κάνουν μόνο οι ασφαλιστικές. Οποιοσδήποτε πρόκειται να σου δώσει χρήματα και σε κρατάει από τα… φρύδια, τα ίδια κάνει. Η πληροφορία είναι δύναμη και το έχουν καταλάβει εδώ και χρόνια.

Αγόρασα μηχανή με δόσεις, ήτοι δάνειο. Η τράπεζα είχε στην αίτηση αντίστοιχες αιτιάσεις και ξεκάθαρα αν δεν τις δεχόμουν δεν το έπαιρνα το ρημάδι και θα έπρεπε να την αγοράσω μετρητοίς. Σε κάθε δάνειο κάθε τράπεζας σε υποχρεώνουν να τους εξουσιοδοτήσεις να μαθαίνουν ότι μπορούν από την οικονομική ζωή σου.

Οι ασφαλιστικές θέλουν να ξέρουν τα πάντα για την υγεία σου και το ιατρικό σου ιστορικό.

Πολλοί «μοντέρνοι» εργοδότες, σε μεγάλες εταιρίες κυρίως, σου δίνουν «benefit» δωρεάν check-ups κάθε χρόνο. Μάντεψε πως αντιδρούν αν δεν αξιοποιήσεις το «benefit» και πως χρησιμοποιούνται τα αποτελέσματα των εξετάσεών σου.

Έδωσα εγώ ποτέ άδεια στον ΟΤΕ όταν συνδέθηκα να παρέχει τον αριθμό μου σε διαφημιστικές εταιρίες; Όχι. Παρόλα αυτά, μία εβδομάδα μετά τη σύνδεσή μου άρχισα να βρίσκω συνεχώς κλήσεις με απόκρυψη. Η κατανομή των κλήσεων κάνει ξεκάθαρο ότι δεν ήταν τυχαία τηλεφωνήματα που σε κάποιο call center κλείνουν τα μάτια και πατάνε 7 αριθμούς στην τύχη. Μετά από σχεδόν 2 χρόνια και όλες αυτές τις κλήσεις να μένουν αναπάντητες (επειδή πάντα τηλεφωνούν μεσημέρι για κάποιο λόγο), έχουν σχεδόν σταματήσει.

Και πάει λέγοντας… Για αυτό σου λέω. Καθένας μαζεύει την πληροφορία όπως μπορεί και την πουλάει (ή την αξιοποιεί για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του) μετά. Δεν βγάζεις άκρη: Οι επιχειρηματικές πρακτικές έχουν βουτηχτεί στα σκατά και χαμογελάνε περήφανα.

3. BertieorBirdie - Δεκέμβριος 29, 2014

That’s the thinnikg of a creative mind


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: